Főoldal

Várjuk Önöket hétvégén! //FLORA kezdőhír

Kedves Látogató!

Szeretettel hívom, várom Önt, családját és barátait Kecel legnagyobb és legismertebb rendezvényére, a december első hétvégéjén megrendezésre kerülő FLORA Virágfesztiválra. Három év kényszerű szünet után december 1-én 34. alkalommal tárjuk ki a kapukat a virágkedvelők, hagyományőrzők vagy csupán a könnyed kikapcsolódásra vágyók előtt. Sportcsarnokunk 1000 m2-én élővirág kompozíciókkal, virágtermelői standokkal, diákok virágkötészeti versenyével, gyermekek kiskertépítő versenyével fogadjuk az érdeklődőket a „Nemzetek virágai” és a „Petőfi virágok között” témák jegyében. A 10 órakor kezdődő megnyitón a Kecskemét Táncegyüttes közreműködik, majd a szakmai versenyek eredményhirdetéseire kerül sor.

13 órától a gyerekek veszik birtokba a sportcsarnokot. Mihályi Réka koncertje után az óvodások és iskolások számára meghirdetett kiskertépítő verseny eredményeire derül fény.  

A művelődési ház ezúttal is igényes hagyományőrző programokat vonultat fel. 18. alkalommal nyílik meg a Keceli Országos Fazekas Kiállítás és a Mesterségek bemutatója a nagyteremben. Kötelező téma ezúttal nincs, a mesterek a szívükhöz közel álló alkotásaikat mutatják be. Az ünnepélyes megnyitó december 2-án (szombat) 15 órakor lesz, de a remekek ettől függetlenül minden nap, teljes nyitvatartási időben láthatók. Az élő fazekas műhelyben a Nádudvari Népi Kézműves Szakgimnázium diákjai alkotnak.

Az intézmény folyosógalériáján megtekinthető lesz a Keceli Értéktár tablókiállítása, a fazekas megnyitó keretében pedig emléklappal mondunk köszönetet a javaslatok benyújtóinak és az értékek létrehozóinak, őrzőinek is.

A tervek szerint ismét lesz órabemutató, valamint használt könyvek vására és alkalmi bélyegzés a könyvtárban. A kiállítóteremben Jakuschné Dr. Kocsis Tímea mutatja be különleges kimonógyűjteményét, ráadásul pénteken 2 alkalommal tárlatvezetéssel egybekötve

Péntek 16 órakor nyílik meg a vadászati kiállítás a kék iskolában, melyet a vármegyei és környékbeli vadásztársaságokkal együttműködve szervezünk. Műsorral közreműködik a Kiskunsági Vadászkürt Egyesület, és jelen lesznek a témához kötődő alkotók, vállalkozók, vadászok is.

December 2-án, szombaton érkezik Mr. Piano, a guruló zongorista, aki a város utcáit és a rendezvény területét járja be, valamint Bánföldi Szilárd színművész, aki Petőfi Sándort személyesíti meg.

Mindhárom napon jelen lesz a Mikulás, aki a jó hangulat megteremtése mellett délutánonként a fesztiválládába bedobott belépőjegyekből sorsol, valamint Gombás Attila virágkötészeti bemutatójának is részesei lehetünk. A két iskolaépületben virágvásár és karácsonyi vásár, az udvaron árusok és vendéglátósok szolgáltatásai járulnak hozzá a hangulatos adventi forgataghoz. A gyermekeket ingyenes körhinta és játszóház, a családokat a Keceli Ízek Utcája várja.

Különleges színfoltja a virágkiállításnak az akasztói Kalmár Benedek tökfaragás és tökfestés bemutatója, amely szombaton és vasárnap 10.30-kor kerül megrendezésre. Benedek kiállítóhelyén ezúttal Elton Johnt idézi meg, aki mellett helyet foglalva fényképet is készíthetünk az egyedi formájú tökök között.

December 3-án, vasárnap délelőtt önkormányzatunk tanulmányi támogatását adjuk át az eredményesen pályázó, középiskolát végzett diákoknak. 11 órától a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adnak zenés-dalos műsort „Karácsonyi pillanatok” címmel, majd László Erika süteményeivel kínáljuk a jelenlévőket. Érkezik Balatonfüredről a Reformkori Hagyományőrzők Társasága, melynek tagjaival közös fényképeket lehet majd készíteni, és közreműködnek programjainkon.

Az első adventi gyertyát 16 órakor gyújtjuk meg a művelődési ház előtt álló koszorúnál, főtisztelendő Fekete Szabolcs plébános atya útmutatásával, a művészeti iskola növendékeinek műsorával.

A 3 nap alatt számtalan programmal várjuk vendégeinket, melyekről itt olvashatnak.

A rendezvény ideje alatt díjmentesen lesz látogatható rendezvényünk szomszédságában a Városi Múzeum és a tűzoltó laktanya nyitott szertára (Vasút u. 56.). A Pintér Művek Haditechnikai Park (Rákóczi F. u. 171-177.) 10.00-16.00 között fogadja a látogatókat.

Kecel apraja-nagyja, összes intézménye készülődik a helyi, környékbeli és távolabbi településekről érkezők fogadására, akik között reményeink szerint Önt is üdvözölhetjük.


Haszilló Ferenc
polgármester

szechenyi2020

Bejelentkezés

Kapcsolat

Kecel Város Önkormányzata
6237 Kecel, Fő tér 1.
media(kukac)kecel(pont)hu

Figyelem!
Hivatali ügyekben a fenti címen nem tudnak intézkedni.
A Keceli Közös Önkormányzati Hivatal munkatársait ezen a linken érheti el:
Telefon: 78/420-211
Fax: 78/420-760

Ügyfélfogadás:
hétfő: 08.00-12.00
szerda: 08.00-12.00
csütörtök: 08.00-12.00, 13.00-17.00