Statikus programok

 

FLORA 2014.
TERMÉKBEMUTATÓ DÍJNYILVÁNTARTÁSA

 

NAGYDÍJ
-Nagydíj
Hazai előállítású kiváló, egyöntetű minőségű, gazdag választékú díszfaiskola áru bemutatásáért
KEFAG Zrt.

-Nagydíj
Csúcsminőségű, hazai termesztésű liliomfajták bemutatásáért
Gombos Pál

Bővebben: TERMÉKBEMUTATÓ DÍJNYILVÁNTARTÁSA

A 31. FLORA Virágfesztivál kiállítói, közreműködői a Városi Sportcsarnokban:

Bács Gazda-Coop Kft. (Kiskunhalas)
Balláné Szűcs Adél és az önkormányzat kertészeti csoportja (Kecel)
Benyusz Csilla – Örökszép (Zichyújfalu)
Biber kertészet (Csengőd)
Bóna Angéla (Kecel)
Bubutimár Éva (Szendehely)
Burger Éva (Lajosmizse)
Csiszár Istvánné (Kalocsa)
Csomák Lászlóné (Szabadszállás)
Dekor Faktor, Kovács Mariann - Díva Virág Kft. (Tárnok)
Farkas Bernadett (Kecel)
Filus Reklám (Kecel)
Floreande Kft. - flAvatar (Budapest)
Florus-Studio Kft. (Kecskemét)
Fráter György (Szeged)
Gombás Attila (Érd)
Gombos Pál (Balástya)
Golmitz Kft. (Naszály)
Gyenes Kertészet (Kecskemét)
Halmos Monika – Rózsakunyhó Alkotóműhely (Sóskút)
Hírös Kertészek Egyesülete (Kecskemét)
Hollósy András Irén (Kecel)
Jácint Dekor (Kiskunhalas)
Kalmár Benedek (Akasztó)
Kefag Zrt. – Juniperus Parkerdészet (Kecskemét)
Kelemen Jánosné (Kiskőrös)
Kiskőrösi Evangélikus Középiskola
Levendula Kertészet (Kistelek)
Eugen Mendel (Soltvadkert)
Mobilane East Europe Kft. (Debrecen)
Petrócziné Nosza Piroska (Kiskőrös)
Petrovics Gábor (Kiskunhalas)
Szegedi Nagybani Virágpiac
TGV2000 Vasútmodellező Klub (Kecskemét)
The Roseland Company (Érd)
Trepák Mária (Kecel)
az ifjúsági kötészeti verseny és a kiskertépítő pályázat résztvevői, valamint az élőszobor.

Előre is köszönjük részvételüket!
Építők, kivitelezők: Radva Zoltán és az önkormányzat szolgáltató csoportja, Gubik János és a sportcsarnok munkatársai
Berendező, szakmai szervező: Gombás Attila
Kiállítói kapcsolattartó, szervező: Gyalogné Klajkó Eszter és Selymesi Henriett / tel.: 20/96-56-888

A november 28-án, pénteken 17 órakor kezdődő eladást Pap Eliza történész tartja a Városi Múzeumban. Előadásának címe: A holokauszt keceli története. Emlékezzünk azokra a keceliekre, akik a holokauszt áldozatai lettek, akik vesztét a megbélyegzés, egy torz idea  okozta.

 


Keceli Gazdák Udvara a FLORA Virágfesztiválon!

A FLORA Virágfesztivál kísérőprogramjaként először nyílik meg a látogatók előtt a Keceli Gazdák Udvara. A bemutató célja, hogy betekintést nyerjenek a látogatók a keceli emberek ötletgazdagságába, valamint munkájuk könnyítése érdekében kitalált ötletek megvalósításába. A Keceli Gazdák Udvarán csak keceli gazdák, mesteremberek által készített berendezéseket, munkaeszközöket láthatnak majd. Lesz ott eke, műtrágyaszóró, fújó-, zúzó-és aprítógép, egy felszerelt csettegő, sorművelő kapa, kacsoló gép, rigol eke, gödörfúrógép, tuskóhasító-, ásógép, gyűrűshenger és még számos érdekesség és különlegesség. A Keceli Gazdák Udvarában egy szakértő is várja a látogatókat, tőle nyugodtan kérdezhetnek bármit a bemutatott eszközökkel kapcsolatban.

 

December 5-én (péntek) 13 órától a Városi Sportcsarnokban:

Boda Zsuzsa vagyok, újságíró-szerkesztő. Hobbim a süteménysütés. Főző rovatot is vezetek a Kőrösi Hírekben. Nyolc évvel ezelőtt indultam először az Ehető Virágok Fesztiválján meghirdetett házi sütemények versenyén Kecelen. Az ott kapott különdíj bátorított arra, hogy a következő években is próbára tegyem tudásomat, kreativitásomat. Aztán sikerült megszereznem a Bronz, az Ezüst és az Arany Habverő-díjakat is az első évben megkapott különdíj mellé. Szenvedélyesen és töretlen lelkesedéssel próbáltam ki újabb és újabb recepteket, családom és kollégáim örömére. Hecsedli lekváros hajdina palacsinta, bodzavirágos bögrés-mákos, mascarponés rózsatorta, citromos-levendulás ricottakrém, gyömbéres–levendulás rebarbarakrémmel töltött réteskosár, fánktésztában sült akácvirág, kandírozott ibolya… Mind-mind megannyi kóstolásra váró ízletes finomság. 2009-ben elnyertem a legmagasabb elismerést: Benke László zsűri elnök átnyújtotta számomra az Arany Habverő - díj mellé az “Édességek nagymestere” kitüntető címet bizonyító oklevelet is.
Ma már nem versenyzek, hanem én hívom versengésre a kiskőrösi járás habverőmester- jelöltjeit. Szeptember első hétvégéjén a kiskőrösi Szüreti Fesztiválhoz csatlakozva idén immáron 5. alkalommal szerveztem meg a Kiskőrösi Sütiparádét, ahol évente mintegy 40-50 versenyző száll ringbe. Támogatóimnak köszönhetően értékes ajándékokat, fő-, és különdíjakat adományoz a szponzorokból és szakemberekből álló zsűri a sós-, édes-, torta-, reform- valamint hagyományőrző kategóriákban a versenyzőknek. A legjobbak minden kategóriában megkapják a “Habverőmester” címet és az ezzel járó oklevelet, ajándékot és kupát.
A munkám mellett felkérésre bemutatókat, előadásokat és klubsütések levezetését vállalom. Persze csakis ehető virágok felhasználásával.
Az idei keceli Flora fesztivál nyitónapján a rózsakrémes piskóta tallérokat kandírozott rózsaszirmokkal, a levendulás ricottakrémet, valamint a hajdina palacsintát - a kiskőrösi “Zoli csemegéi” kézműves lekvárjaival Önök is megkóstolhatják.
Remélem, találkozunk!
Boda Zsuzsa

 

A FLORA Virágfesztiválon a zenei aláfestést a FLORA Rádió szolgáltatja. A rádió munkatársainál feladhatja hirdetését, melyet a rendezvény ideje alatt folyamatosan sugároznak.

 

 

Alkalmi bélyegzés a FLORA ideje alatt
A fesztivál történetében idén első alkalommal készül FLORA alkalmi bélyegző, melyet a BI-Design Reklámstúdió tervezett. A Magyar Posta keceli postahivatala a rendezvény teljes idejére kitelepül a csarnokba, a virágok közé. Az alkalmi postahivatalban karácsonyi és keceli képeslapokat árusítanak, melyeket bélyegeztetve maradandó emlékként magunkkal vihetünk, vagy a postaládába bedobva el is küldhetünk barátainknak, ismerőseinknek.

 

Gyerekek, gyermeklelkű felnőttek figyelem!
A december 5. és 7. között megrendezésre kerülő FLORA Virágfesztiválon ismét itt lesz a Mikulás!
Pénteken, szombaton és vasárnap a sportcsarnokban lévő kuckójában és a rendezvény területén találkozhatunk vele, a 15 órai virágkötészeti bemutatót követően pedig ajándékokat sorsol. A kalandvágyók szombaton és vasárnap (10-től 17 óráig) a fogatára is felülhetnek, mely idén a művelődési ház elől indul. Jegyek 300 Ft/fő áron az intézmény bejáratánál válthatók majd.

 

FLORA véradás
Ismét véradás lesz a FLORA szombati napján, 09.00-16.00 óra között a piros iskola emelet 25-ös tantermében. Kérjük az önkénteseket, hogy a rendezvény látogatása során szánjanak egy kis időt a rászorulók megsegítésére. A Magyar Vöröskereszt munkatársai köszönettel fogadják a megjelenést.

 

Kötészet, tökfaragás, ajándéksorsolás
A FLORA Virágfesztiválon minden nap 15 órától Gombás Attila mester virágkötő kötészeti bemutatót tart a Városi Sportcsarnokban felállított színpadon, ezt követően a Mikulás sorsol ajándékokat a gyűjtőládába bedobott belépőjegyekből. Szombaton és vasárnap Gombás Attila után Kalmár Benedek tökfaragó lép a színpadra bemutatót tartani.

 

Keresd az élőszobrot!
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a FLORA mindhárom napján ismét itt lesz Zsombi, az élőszobor. Pénteken 11.00-14.30, szombaton 10.00-15.00, vasárnap 10.00-12.00 óra között kisebb szünetekkel tartózkodik majd a Városi Sportcsarnok épületében, a virágok között. Annyit elárulhatunk: öltözékének ezúttal is főtémánkhoz, a kerthez lesz köze…

 

Virágkonyha Halmos Mónikával
A virágok megízlelésével egy egészen új világot ismerhetünk meg, bájos, könnyed és különleges ízeket, ahol egyszerre olvad szét a virágpor és a nektár édessége a szájban, a szirmok savanykás, olykor csöppet kesernyés vagy éppen csípős zamatával. Az éden üzenete minden falatban, mert a már virággal díszített étel is magában hordozza az érzékiséget.
Egy egészséges és természetes „zöld élelmiszer”, amely a legtöbb diétába beilleszthető. A virág egy „fitt” nyersanyag, mert az ételkészítés a virágoskertben kezdődik – egy kis kertészkedéssel. A virágkonyha egy természetesen izgalmasan világ, amelyet az ínyenceknek mindenképpen fel kell fedezni! Tartsanak velem: hallgassák, nézzék meg előadásomat (szombaton és vasárnap 11 órakor a Városi Sportcsarnokban), kóstolják meg virágokkal-virágokból készített finomságaimat standomon!
Halmos Mónika
Fotók: Rózsakunyhó, Vass András
www.rozsakunyho.hu
FB: Virágkonyha, Rózsakunyhó Alkotóműhely

 

Kedves Vendégeink! Kedves Keceliek!
A FLORA mindhárom napján, sötétedés után ismét gyertyagyújtásra várjuk a város lakóit és rendezvényünk látogatóit. Adventi koszorúnk – melyet a Kecel Kertészeti Kft. dolgozói készítenek – ezúttal a Városi Könyvtár és Művelődési Ház előtt kerül elhelyezésre.

Pénteken 18 órakor főtisztelendő Burányi Roland plébános és Bobek Tamás káplán urak gyújtják meg a gyertyákat, szombaton 18 órakor a KÉSZ Keceli Szervezete, vasárnap 18 órakor pedig a Keceli Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében, a Schwarzenbruck testvérvárosból érkezett vendégek részvételével lesz gyertyagyújtás. Mindhárom napon csillagszóró gyújtással „előkarácsonyozunk”.

Közösségi összefogásban betlehem is készült, mely szintén a Városi Könyvtár és Művelődési Ház előtt tekinthető meg, valamint a Rónasági Takarékszövetkezet előtt, a város karácsonyfájára szintén kreatív, dolgos keceli kezek készítettek karácsonyi díszeket.

 

„A virágkötő műhelye”
Látványkötészet a FLORA Virágfesztiválon (mindhárom nap, szünetekkel, folyamatosan)
December 5-7. között Burger Éva virágkötő mester műhelyébe kukkanthatunk be a Városi Sportcsarnokban. Standján figyelemmel kísérhetjük a gyönyörű alkotások megszületésének minden mozzanatát, és ha tetszik, amit látunk, vásárolhatunk is munkáiból.
Éva szeretettel vár minden kedves érdeklődőt!

 

Kecel Város Önkormányzata 3. alkalommal hirdeti meg a FLORA Virágfesztiválhoz kötődő fotópályázatát, melyen lakóhelytől és életkortól függetlenül bárki részt vehet.
Beküldési cím:
Információ: 06-20/96-56-888
Részletek:.Fotópályázat (menüpont)

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek legújabb száma

Kecel Városi TV

Keceli programajánló

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 175 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató