×

Hiba

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but ertektar is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Hírek

Válasszon egy témakört az alábbi listából, majd kattintson annak a cikknek a címére, melyet el szeretne olvasni.

Szombaton folytatódik az agrárcenzus

Szeptember 19. és november 22. között összeírók keresik fel a gazdákat

Folytatódik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus 2020, amely során személyesen keresik fel a gazdákat az összeírók. A hazai mezőgazdasági termelés aktuális helyzetét felmérő, teljes körű, országos felvételből nyert adatok a következő évek döntéseit, forrásfelhasználását alapjaiban befolyásolják, ezért a pontos válaszadás a mezőgazdaságban dolgoz    ók kiemelt érdeke. A felmérés első szakasza – amelyben online lehetett kitölteni a kérdőívet – június 5. és 30. között volt.

Bővebben: Szombaton folytatódik az agrárcenzus

Gyomirtást végez a vasút

Vegyszeres gyomirtás Kecelen

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV.23.) FVM rendelet értelmében növényvédő szer lakott terület közvetlen szomszédságában történő kijuttatásáról az érintett területtel határos ingatlanon tartózkodókat a kezelés megkezdése előtt tájékoztatni kell.
A MÁV 2020. szeptember 25-én végzi a keceli nyomvonal vegyszeres gyomirtását, melyről ezúton tájékoztatja a lakosságot.. Részletek a csatolmányban.
 

Élményfúzérek

Rendőrségi felhívás a környék gazdái, tanya tulajdonosai részére

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság illetékességi területének jelentős részén folyik mezőgazdasági termelés, ezért fontos kérdés ezeknek a területeknek a védelme, a terménylopások megelőzése. A szántók, gyümölcsösök, zárt kertek általában a lakott területektől távolabb esnek, egy részüket a tulajdonos ritkábban tudja látogatni. A vagyonvédelem azonban elsősorban a tulajdonos feladata.

Javasoljuk, hogy azok a tulajdonosok, akiknek területe közel esik egymáshoz, egyeztessenek arról, ki mikor járja be a földjét, veteményesét. Célszerű eltérő időpontokat választani, így a területen mindig lesz mozgás, illetve nem kiszámítható az. Értesítsék egymást arról, ha lopást vagy bármilyen más, rendkívüli dolgot észlelnek.

Amennyiben a településen működik polgárőrség, mezőőri, tanyagondnoki szolgálat, célszerű velük felvenni a kapcsolatot. A vadásztársaságok is szolgálhatnak hasznos információkkal a területen tapasztaltakról.

A betakarított termények biztonságos tárolásáról is gondoskodni kell.
A raktárak, pincék, melléképületek ajtóit tartsák karban, célszerű rájuk rácsot és biztonsági zárat szerelni, jó minőségű lakatot tenni.

Amennyiben idegen járművet észlelnek céltalanul közlekedni, a rendszámot jegyezzék fel.
Ha észlelik, hogy bűncselekmény történt, a 112-es segélyhívó számon a lehető legrövidebb időn belül értesítsék a rendőrséget.

Kiskőrösi Rendőrkapitányság
dr. Kuti Erika c.r.őrnagy, bűnmegelőzési főelőadó

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek legújabb száma

Kecel Városi TV

Keceli programajánló

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 124 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató