Flora fotópályázat eredményhirdetése

Flora

Kecel Város Önkormányzata szervezésében immár hagyomány a Flora fotópályázat eredményhirdetése és tárlatának megnyitója január 22-én, a magyar kultúra napján. A 6. alkalommal meghirdetett fotópályázatra két kategóriában küldhettek be a fotósok képeket: decemberben a Flora Virágfesztiválon készített szelfiket jutalmazták, most pedig a fényképezőgéppel készített, Retró témában készült legjobb virágfotókat mutatták be.

A megnyitó műsorban a keceli Musical Stúdió növendékei közreműködnek. Csézy és a Ghimes együttes egy-egy dalát énekelte Szabó Virág 5. osztályos, Szabó Luca és Mucsi Anita 7. osztályos tanuló, Illésné Márin Éva tanárnő felkészítésével.

 

A vendégeket Haszilló Ferenc polgármester köszöntötte, aki szólt a Himnusz születésnapjáról és az önkormányzat által életre hívott pályázatról, melynek köszönhetően - a virágfesztivál aktuális főtémájához kapcsolódva - januárban is nyílnak Kecelen a FLORA virágai.

A felhívásra 31 pályázó, 9 településről – Fót, Baja, Kecel, Kalocsa, Kiskőrös, Dunavecse, Kiskunhalas, Hercegszántó, Kunszentmiklós – összesen 145 fotót küldött be. A legfiatalabb pályázó 15 éves, a legidősebb pályázók pedig már nyugdíjas korúak.

 

A zsűri tagjai Varga Eszter fotós, Benedek Imre, a BI Design Reklámstúdió tulajdonosa és Kecskeméti Károly fotós voltak, akik egyetértettek abban, hogy az idei pályázatra színvonalas pályamunkák érkeztek. Úgy értékelték, hogy a fotósoknak nem volt könnyű dolguk, hiszen figyelni kellett rá, hogy a megörökített retró tárgy és a virágok együtt mutassanak a fotókon, és a kompozíció nagyításra alkalmas legyen.

 

Az okleveleket Varga Eszter, a zsűri elnöke és Haszilló Ferenc polgármester adták át, az alábbi díjazottak mellett valamennyi résztvevőnek.
3. helyezett Fishbäckné Horváth Ildikó (Baja) Mérlegelve c. fotójával. Ildikó a FLORA Virágfesztivál támogatóinak ajándékaiból összeállított csomagot vehette át.
2. helyezett Kiszner Piroska (Hercegszántó) Halló elnevezésű képével. Ajándékát felajánlotta: Fürtös Vendéglő.
1. helyezett Gombaszöginé Vargacz Teréz (Kalocsa) A fiók mélyén c. fotójával. Ajándékát felajánlotta: Műszaki Áruház.

 

Különdíjat kapott Bolla Lilla (Kecel) Életre kelt koktél, Nagy Erik (Kalocsa) Neonparádé, Kovács Ilon (Baja) Törékeny valóság elnevezésű képéért.


A zsűritagok mellett köszöntötték a jelenlévő Nánai István fényképészmestert is, aki a fotópályázat elindításában szakmai munkájával, tanácsaival közreműködött.

 

A zsűri által kiválasztott 25 fotó február 1-ig tekinthető meg a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház kiállítótermében, a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola Grafika és festészet tanszakának növendékei - Koltai Zoé, Orcsik Zsófia, Flaisz Anna, Görcsi Beatrix, Kovács Adrienn, Stenczel Nikolett és Sendula Benita – virágokat ábrázoló pasztell tanulmányrajzai mellett. A tanszak munkáját Szentgyörgyi Erika tanárnő irányítja.

 

A megnyitó ünnepség vendéglátással, beszélgetéssel, és valamennyi pályamunka levetítésével zárult, bízva abban, hogy a december 7-9. között megrendezésre kerülő 32. virágkiállításon is remek fotók készülnek majd.

Az eredményhirdetésen készült fotók a linkre kattintva megtekinthetőek!

 

Gyalogné Klajkó Eszter

Elektronikus ügyintézés

 

Kecel Városi TV

TV műsor

 

Keceli programajánló

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 341 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat