Élő Könyvtár Kecelen

A Magyar Vöröskereszt SZOCIÁLIS 2015/1-es számú pályázatán két sikeres programot nyert a Magyar Vöröskereszt Keceli Alapszervezete. A pályázati kiírásban foglaltatott, hogy elsősorban megközelítésében és módszereiben újszerű helyi kezdeményezéseket támogatnak. Az egyik pályázat Figyelemfelkeltő, adománygyűjtő akció keretében valósult meg Trepákné Farkas Katalin és Váradi Gusztáv hozzájárulásával, a másik pedig Közösségépítő programként Doszpod Kitti segítségével.

A közösségépítő program a „Csendes Ősz” Idősek Otthona Szociális és Gyermekjóléti Központban 2015. 06. 05-én került megvalósításra, három helyszínen. Az Élő Könyvtár módszereire épülő esemény célja, hogy a különböző társadalmi csoportban élőket megismertessük egymással. Amíg egy hagyományos könyvtárban könyveket tudunk kikölcsönözni, addig az Élő Könyvtárban élő személyekkel tehetjük ezt meg, egy- egy őszinte beszélgetés erejéig. Olyan embereket tudunk „kikölcsönözni”, akik az élet valamely területén megkülönböztetettek, negatív diszkrimináció érheti őket a mindennapokban.

A projekt során olyan személyeket láttunk vendégül, akik maguk - másságuk okán- kiemelkedő eredményeket értek el az életükben. A találkozások közben Olvasóink személyes kérdéseket tettek fel a Könyveknek, melyek segítségével bepillantást nyerhettek a mindennapjaikba. Az Olvasók a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6. a és 6. b osztályaiból kerültek ki, míg a Könyvek között köszönthettük a kenus Suba Róbert aranyérmes Európa- bajnokot, a budapesti Vakok és Gyengénlátók Közép- Magyarországi Regionális Egyesületétől Benke Richárdot, Susovich Erikát, Plank Lászlót, Neumann Károlyt, valamint Bleszák Csabáné keceli lakost ésjelnyelvi tolmácsát, Valter- Marton Orsolyát.

A program lényege, hogy találkozzunk előítéleteinkkel. Találkozzunk, ne pedig beszéljünk róla! A program során Olvasóink szembesülhettek előítéleteikkel, sztereotípiáikkal. A gyerekek kérdéseiket nyíltan feltéve választ kaptak mindarra, amit nem ismertek a fogyatékossággal kapcsolatban.A program sikere a meghívott vendégek őszinteségének, a hatodik osztályosok közvetlenségének, és a programban részt vevő közösség összetartó erejének köszönhető. A visszajelzésekből arra következtethetünk, hogy a gyerekek jól érezték magukat, toleranciájuk és empátiájuk nőtt a fogyatékossággal szemben. Köszönjük az együttműködést a projektben résztvevőknek,a meghívott Könyveknek és Olvasóknak, az adományozóknak és a „Csendes Ősz” Idősek Otthona Szociális- és Gyermekjóléti Központ dolgozóinak!

A rendezvényen készült képeket az alábbi linken megtekintheti:

Képgaléria: Élő Könyvtár Kecelen

Magyar Vöröskereszt Keceli Alapszervezete

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek legújabb száma

Kecel Városi TV

Keceli programajánló

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 127 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató