A Duna-Tisza köze nyugati felén, három történeti-néprajzi táj: a Kiskunság, a Bácska és a Kalocsai Sárköz találkozásánál fekszik a 9168 lakosú alföldi kisváros, Kecel.

A város központjában található az 1802-ben épült Szentháromság-templom, benne klasszicista főoltár. Szintén a város központjában van a "Római Istenek kútja", Szabadság-emlékmű. A 4 hektáros központi parkban, a "Ligetben" forgógömbös szökőkút, I. világháborús és 1956-os emlékmű található.

A helytörténeti múzeumban a múlt bemutatása mellett időszaki kiállítások várják a látogatókat. A város déli részén található a Közép-Európában egyedülálló Pintér Művek Hadtörténeti Múzeum és Haditechnikai Park.

Nevezetessége a Vörös-mocsár országos természetvédelmi terület, gazdag növény- és állatvilágának nagy része védett, ezenkívül termálfürdő is található Kecelen.

Nevezetes programok: Bács-Kiskun Megyei és Regionális kettes fogathajtó bajnokság május második hétvégéjén, T. G. Virágdekor és Szakképző Intézet Tavaszköszöntő Virágfesztiválja május utolsó hétvégéjén, a Keceli Meggyfesztivál június második hétvégéjén, OFF ROAD terepjáró-fesztivál június harmadik hétvégéjén, Keceli Szüreti Napok augusztus harmadik hétvégéjén, FLORA Virágfesztivál és Keceli Országos Fazekas Kiállítás december első hétvégéjén.

Kecel Városi TV

TV műsor

 

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Keceli programajánló

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 66 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

Időjárás