Önkormányzati hírek

Példaértékű vállalkozói magatartás

Bizonyára sokan hallották, olvasták a hírt, miszerint a múlt héten egy kamion elsodort egy villanyoszlopot Kecel egyik városközponti utcájában. A baleset miatt sajnos több helyi lakos maradt áram nélkül.

A szállítmányozási cég, a CARGOPORT Szállítmányozási és Logisztikai Kft. ügyvezetője, Pálfi Imre kötelességének érezte, hogy valamilyen módon kimutassa együttérzését a kellemetlenséget elszenvedők felé. Május 3-án személyesen kereste fel irodájában Kecel város polgármesterét, Haszilló Ferencet, hogy bocsánatot kérjen az okozott fennakadásért, és megköszönje az érintett lakosok türelmét, valamint a hatóságok és az MVM szervezett munkáját.

A találkozón szó esett a cég társadalmi szerepvállalásairól, a fuvarozás helyzetéről, a gépkocsivezetők képzéséről, továbbá, hogy a kecskeméti cég valamilyen formában kompenzációt nyújtana a város hétköznapi életében okozott fennakadásért.

A Cargoport által felajánlott 250.000 forintot - polgármester úr javaslatára - a keceli óvodák részére adományozza a társaság.

 

Kedves Érettségiző Keceli Fiatalok!

Középiskolai tanulmányaitok véget érnek: napokon belül érettségi vizsgáztok, majd elhagyjátok iskoláitokat. Bizonyára sokan vártátok a ballagás pillanatát, ám a sors ezúttal is felülírja a hagyományokat. A tavaly érettségizők után - teljes pompájában - most ti sem élhetitek át ezt a jól megérdemelt ünnepet. Az iskolák mindent megtesznek azért, hogy valamilyen módon kárpótoljanak, és ha csak szűkebb körben is, de ballagási ünnepséget szervezhessenek. Engedjétek meg, hogy jómagam és Kecel város nevében minden jót kívánjak nektek a megmérettetéshez, a továbbtanuláshoz vagy a munkakezdéshez.

Fontos, hogy tudjátok: tanulmányaitokban, pályaválasztásotok során nem vagytok egyedül. Mi, felnőttek – családotok, tanáraitok, helyi közösségeitek – segítünk titeket az útkeresésben. Örülünk, ha sikert értek él, ha jól érzitek magatokat, és mellettetek vagyunk akkor is, ha problémákkal találkoztok. Utóbbiból a digitális oktatás és az otthoni bezártság után most jócskán kijutott. Számunkra mégis jó tudni, hogy vannak álmaitok, tanultok, dolgoztok és képesek vagytok a kihívásokkal együtt élni, a kapcsolataitokat a személyes találkozások nélkül is ápolni. Munkátok gyümölcséből majd nem csak ti, hanem a családotok, közösségetek és Kecel város is profitál.

A veszélyhelyzet miatt idén a „18 évesek köszöntése” elnevezésű rendezvényünk megvalósítása még kétséges, de júniusban valamilyen módon gratulálunk majd az érintetteknek. Amit ez alkalomból el szoktam mondani, mindannyiótokra érvényes: ne feledjétek megköszöni a gondoskodást szüleiteknek, családtagjaitoknak, mindazoknak, akik segítenek, támogatnak titeket!

Tudom, hogy a találkozást nem pótolhatja semmi, de az apró gesztusokból, jókívánságokból is láthatjátok, veletek vagyunk. Köszöntőm mellett vasárnap 16 órakor a Kecel Városi Televízóban nektek, értetek csendül fel a Gaudeamus igitur ballagási ének. Ezzel kívánok a hétfőn kezdődő érettségi vizsgákhoz a magam és Kecel Város Önkormányzata nevében sok sikert, erőt és legfőképp jó egészséget.

Kecel, 2021. április 30.
Haszilló Ferenc polgármester

Sajtóközlemény

TOP-4.2.1-15-BK1-2016-00011
CSENDES ŐSZ IDŐSEK OTTHONÁNAK BŐVÍTÉSE A NAPPALI ELLÁTÁS,
SZOCIÁLIS ÉTKEZTETÉS BIZTOSÍTÁSÁNAK CÉLJÁBÓL - Projektindítás
 

Kecel Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-4.2.1-15-BK1 azonosítószámú „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” című felhívásra. A projekt keretében 206 982 000 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból, illetve Kecel Város Önkormányzata és a Csendes Ősz Idősek Otthona saját forrásából az idősek otthona épületének bővítése valósul meg.

A fejlesztés eredményeként az utcafronton lévő százéves, funkcióváltás miatt többször átépített, állagában sem megfelelő épület elbontásra kerül és a helyére egy korszerű, akadálymentes nappali ellátó és szociális étkező épület épül.
Az új épület bővítményben fog történni az idősek étkeztetése és a nappali ellátásban részesülők közösségi foglakozásainak megszervezése. Az új épületrész magába foglalja majd a közösségi együttléthez, szabadidős programok, előadások, tanácsadások lebonyolításához szükséges többfunkciós közösségi teret, a nemenként elkülönített pihenőszobákat, a személyi tisztálkodásra szolgáló helyiségeket, az alapszolgáltatási feladatok ellátását kiszolgáló irodákat és a programok lebonyolításához szükséges eszközök tárolására alkalmas helyiséget, valamint a portát.

A várható eredmény: A beruházás lehetővé teszi az igényeknek, életkori sajátosságoknak megfelelő, magasabb színvonalú ellátás biztosítását.

További információ: www.kecel.hu.

Tisztelt Keceli Lakosok! Tisztelt Érdeklődők!

A veszélyhelyzetre tekintettel április 22-i ünnepi képviselő-testületi ülésünk idén is elmarad, a város elismeréseinek átadására későbbi időpontban (terveink szerint augusztus 20-21-én) kerül sor.

Tájékoztatom Önöket, hogy Kecel újratelepítésének 287. és várossá nyilvánításának 28. évfordulója tiszteletére ünnepi koszorúnkat április 22-én (csütörtökön) a reggeli órákban, alpolgármester úrral és jegyző úrral helyezzük el a Patachich szobornál, tisztelegve a településalapító érsek emléke előtt. Kecel Város Önkormányzatának koszorúja mindannyiunk közös koszorúja, településünk valamennyi lakóját képviselve kerül a szobor talapzatához. Ha valaki ezen túl a nap folyamán virágot szeretne elhelyezni, az természetesen lehetséges, de arra kérjük Önöket, hogy tartsák be a fennálló helyzet szabályait: maszkot viselve, egymástól távolságot tartva érkezzenek, és ne alakuljanak ki beszélgető csoportok!

Az évforduló alkalmából tisztelettel köszöntöm városunk valamennyi lakóját és az elszármazott, de Kecelhez kötődő, emlékét jó szívvel őrző hajdani lakosokat.

Kecel, 2021. április 19.
Haszilló Ferenc polgármester

(Fotó: Varga Eszter)

Tisztelt Pályázók, Érdeklődők!

Kecel Város Önkormányzata tavaszi pályázatainak eredményeit hagyományosan április 11-én, a magyar költészet napja alkalmából, ünnepség keretében hirdetjük ki. A koronavírus járvány korlátozó – de egyben egészségünket óvó – intézkedéseit betartva a keceli fiataloknak szóló riportíró pályázat, valamint a keceli és egykor keceli lakosú felnőttek számára kiírt „Erre is emlékezem…” pályázat eredményeit Kecel város honlapján tettük közzé, a versíró pályázat eredményeit pedig a mai napon, ugyanezen a módon, helyen közöljük.

Köszönjük a részvételt valamennyi pályázónknak! Hálásak vagyunk a zsűri tagjai, valamint a felkészítő tanárok közreműködéséért, munkájáért.

 

Verspályázat

Felhívásunkra 45 pályamunka érkezett be.

A zsűri tagjai Horváth Imre, Matos Józsefné - Matos Maja, Pintérné Farkas Csilla, Tóth Lászlóné - Fitó Ica és Udvarhelyi Istvánné voltak. Köszönjük munkájukat!

Eredmények

Összegzés

A helyezettek könyvvásárlási utalványban részesülnek és oklevelet kapnak, valamint a Compana Kft. felajánlásában egy-egy mappát vehetnek át. A különdíjasok oklevelet kapnak és tárgyjutalomban részesülnek.

Köszönjük Matos Maja és Pintérné Farkas Csilla ajándék-felajánlását!

A további pályázóknak szerény, keceli vonatkozású ajándékkal kedveskedünk. A pályázók mindezeket az iskolában, tanáraiktól vehetik majd át, miután az iskola újra megnyílik.

A pályamunkák hamarosan a Városi Könyvtár és Művelődési Ház helyismereti gyűjteményében lesznek elérhetők, olvashatók.

Amennyiben résztvevőként vagy sajtómunkatársként a pályázatokkal kapcsolatban kérdésük merül fel, információt az alábbi elérhetőségen kaphatnak:
20/96-56-888,

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek legújabb száma

Kecel Városi TV

Flora 2021

Elmarad a 2020-as FLORA

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 379 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató